Det går jättebra att förbereda gratängen och sen bara toppa med ost och göra klart den i ugnen sen. Jag gjorde gratängen i portionsformar, (ni vet min förkärlek för dom ) men det går givetvis bra att ha gratängen i en stor form med
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och sallad, tomater och sockerärter. Skala och finhacka löken och stek i en stekpanna med 1 msk matfett utan att den får färg, ca 2 minuter. Stek biffarna, några i taget, på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Bryn köttfärsenmed lite olja. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven ned i en smord ugnsfast form. Häll den resterande såsen över rullarna och toppa med resten av osten
Enchiladasmed. Enchiladas består av en majspannkaka, jag har idag valt en. vanlig pannkaka, som fylls med chilikryddad köttfärs och gratinerats med ost
4 400 g köttfärs 1 msk olja 1 gul lök 1 msk tomatpuré 1 burk salsasås mexikansk typ (à 230 g) 4 tortillabröd 2 dl riven ost tomater lök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag röjde i skafferiet idag och hittade en förpackning tortillabröd som låg där på övertid. Nu hade dom bara gått några dagar över tiden och eftersom jag har rätt bra lukt och smaksinne så fick dom bli dagens middag, det går ju liiite hysteri kring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.