Tidigare i år kokade jag Durra för första gången och blev inte alls imponerad. Men när det kommer till torrvaror fanns det ris, dinkel och durra kvar att äta
Pitabröd med majs och durra. 3 dl durramjöl. 3 dl durramjöl. Ett perfekt bröd att servera till maten eftersom att det går snabbt att baka och inte kräver jäsning
Till grytan åt vi kokt durra, men det går precis lika bra med ris, kokt hirs, kokt amaranth, eller kanske cous-cous, bulgur eller matvete för den som tål det
Det var Friends of Adam som först introducerade det näringsrika durramjölet i Sverige (tror jag i alla fall), men senast jag var på inköpsrunda hos Tant Grön hittade jag durramjöl av ett annat märke
I den här goda gratängen har jag bottnat med glutenfri kokt durra, fördelat stekta kycklinglårfiléer på, och sedan toppat med ett smakrikt täcke av mozarella, senap, paprika, parmesan och saffran
Äntligen kostat på mig lite mer Durramjöl. (Läs mer om durra här). 210 g durramjöl (köper jag hos Friends of Adam). 210 g durramjöl (köper jag hos Friends of Adam)
Så den här veckans vegorätt får bli en ljummen sallad med ugnsrostad pumpa, kokt durra och halloumi. Durra är ett glutenfritt sädesslag, och räknas som det femte viktigaste sädesslaget i världen
Ja det var du detta med durran. Det går såklart inte att slänga bort mat såvida den inte möglat eller är skämd på något sätt så det är bara att tugga i sig durran jag kokade
2 dl Durra mjöl. Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Hitta receptet på pitabrödet med majs och durra här…. Den här grytan gör mig lycklig. Mustiga grytor som fått massor av kärlek är bland det bästa som finns
Durra - ett glutenfritt sädesslag som används flitigt i Afrika och Asien. Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.