En klassisk röra med matjessill och andra smaker som hör den svenska sommaren till. Blanda ingredienserna i en skål och smaksätt eventuellt med salt och svartpeppar
Den här röran har jag gjort i många år – en riktig favorit till såväl påsk som midsommar eller annars också under sommaren – gärna som lättlagad lunch med färskpotatis eller bara på knäckebröd
En omelett medmatjessillröra. Första riktiga semesterdagen, och den började riktigt bra med solsken i morse, så jag passade på att ta en joggingrunda efter frukost
Den som vill vara mer traditionell serverar sill enligt konstens alla regler med hackad gräslök och gräddfil, eller den fantastiskt goda matjessillröran som du finner på den här länken
Hacka samman vetemjöl, smör och dill med en kniv eller mixa i matberedaren med kniven monterad. Skär matjessillen i tunna bitar och blanda med schalottenlök, purjolök, äpple, dill, crème fraiche och majonnäs
Den kan även tillagas en dag i förväg med gott resultat - smakerna får chans att blandas. Servera med knäckebröd eller kokt potatis som drinktilltugg före maten eller som förrätt eller på buffén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.