En klassisk röra med matjessill och andra smaker som hör den svenska sommaren till. Blanda ingredienserna i en skål och smaksätt eventuellt med salt och svartpeppar
Den här röran har jag gjort i många år – en riktig favorit till såväl påsk som midsommar eller annars också under sommaren – gärna som lättlagad lunch med färskpotatis eller bara på knäckebröd
Brillat Savarin med fläderblomspicklade polkabetor, svartvinbärssås och kavringssmulorDet här är ren och skär kärlek, där blommiga, fruktiga och bäriga toner från fläder, betor och svarta vinbär ropar efter frukt och bärighet i en elegant roséchampagne
Fördela currysillen i snapsglas och toppa med finhackad rödlök och kavringssmulor. Vik upp kanterna och nagga botten med en gaffel och pensla med ett uppvispat ägg
Smula ner kavringen i en mixer Smält smöret Tillsätt det smälta smöret till kavringssmulorna och mixa Tryck ut ett jämnt lager av kavringssmeten i botten av en springform Kyl ner
En omelett medmatjessillröra. Lägg upp på tallrik och fördela matjessillröran på. Första riktiga semesterdagen, och den började riktigt bra med solsken i morse, så jag passade på att ta en joggingrunda efter frukost
Den som vill vara mer traditionell serverar sill enligt konstens alla regler med hackad gräslök och gräddfil, eller den fantastiskt goda matjessillröran som du finner på den här länken
Den kan även tillagas en dag i förväg med gott resultat - smakerna får chans att blandas. Servera med knäckebröd eller kokt potatis som drinktilltugg före maten eller som förrätt eller på buffén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.