Krydda på med gurkmeja, currypulver eller currypasta och chilipulver. När det har börjat puttra bland linserna lägger du i spenatenoch låter den koka sig mjuk
Tillsätt citronsaften och smaka av med salt. Grytan ska egentligen tillagas i det traditionella kokkärlet tagine (ett glaserat lerkärl med ett toppigt lock), men jag har ingen sådan utan jag gör den här rätten i en vanlig rostfri gryta, vilket fungerar alldeles utmärkt
Tärna auberginen, finhacka löken och strimla fänkålen tunt, gärna med mandolin. Smaka av grytan med salt och nymald svartpeppar och strö över flagad mandel precis innan servering
Tänk er kuber av aubergine stekta i (visserligen) rikligt med olivolja och vitlök, stekt spenatoch risnudlar med lite sås av limesaft, fisksås och sesamolja
Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Smaka av med kalvfonden. Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg
Nettans snabba Vitlökskyckling och Tagliatelle med Kyckling, Spenat & Vitlökssås. Att tillsätta bacon ger bra sälta och kräver egentligen inte så mycket extra kryddor även om jag gillar att "hotta" till det lite med chili och vitlök
Skär lök och paprika och bryn dem lite i stekpannan annan du lägger tillbaka korv och fläskfile, krydda med sambal oelek, soja, svartpeppar och häll på grädde och creme fraiche
Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Det går bra det med. Den här grytan blev jättegod, jag älskade den och den var riktigt enkel att göra (så som många grytor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.