Från köttfärsgryta till en vegetarisk kylskåpsrensargryta, steget är egentligen inte så långt. Det är nästan på så att man till och med sparar in på stegen om man behöver handla ingredienserna innan
En smakrik sås med hetta från curry. Då jag gör hetare såser brukar jag använda kokosmjölk, för den gör att såsen känns mildare och dessutom ger den en god smak
Gillar du indiskt. Hej på er. Den här veckan har det blivit lite sisådär men maten, alla tre barnen är sjuka i feber så jag har inte riktigt hunnit ta tag i allt jag tänkt mig… Måndagens middag blev i alla fall av och nu är det dags för recept
Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt. För att göra denna rätt behöver man ett välsorterat skafferi med kryddor
Den här sagolikt goda linscurryn med blomkål och morötter rörde jag ihop häromdagen. Originalreceptet kommer från en amerikansk matblogg som heter 'Cruelty Free Family' (en kanonbra blogg att besöka om du vill ha tips på goda veganska maträtter
Indierna serverar gärna ett pilaffris med både lök, gurkmeja och andra kryddor. Det här är en enklare variant och det sätt som man ofta kokar ris på i Indien, antagligen för att kryddorna som får koka med är så nyttiga och med sina egenskaper gör riset och maten mer lättsmält och välgörande
Daniel brukar skoja (fast han har blivit mer allvarlig om det på senaste tiden) om att han ska ha en nödbanan i fickan hela tiden för att slippa utsättas för mitt humör när jag är hungrig
Den här rätten smakar som inget jag tidigare har smakat. Jag tror det kan vara de rostade kumminfröna som ger en speciell smak, eller så är det en kombination av alla ingredienserna
Vällagad mat med massor av smaker och enligt utsago ska den smaka autentiskt indiskt. På indiska restaurangen i stan (ja, det finns två egentligen men jag föredrar den ena) får man alltid enormt god mat