För att komma bort lite åkte jag och föräldrarna en runda i Danmark när jag var hemma. Vi körde ned till Falster och övernattade i Nyköbing och sen stannade vi i Köge på väg hem och till sist blev det ett stopp även i Köpenhamn för att köpa vin
500g mjöl250g smör250g florsocker1 ägg1 vaniljstång½ tsk hjorthornssalt1. Blanda mjöl och kallt smör skuret i tärningar i en skål och blanda med fingrarna (eller kör ihop det i en mixer)
Ingredienser Portioner. 8 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst) 2 msk smör eller margarin 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Rödkål 1 kg rödkål 2 äpplen 2 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 dl socker 1 dl rödvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 1 dl russin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det är ju som det är med fotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
Hoppas ni hade en trevlig valborgsmässoafton igår. Vi missade både majbrasan och kören som sjunger in våren, för vi befinner oss nämligen för tillfället i Danmark dit vi åkt på en kort semesterresa
Ändrade planer, eller rättare sagt ofrivilligt ändrade planer. Bilen var packad och klar i morse och vi tog oss ända till Jönköping och tillbaka till Örebro
Äntligen semester. Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Har en flaska Gammel Dansk i min hand och vad passar inte då. Jo, smörrebröd. Mys i uterummet, denna fantastiska sommarkväll Trevlig besök dök upp också
När man är i Danmark får man ofta rödspettan riktigt knaperstekt. Det kan man naturligtvis göra direkt i en varm gjutjärnsstekpanna eller som jag under grillelementet i ugnen
Tänk att jag glömt lägga ut receptet på den här otroligt goda torskrätten. Nästan en plåga att sitta och beskriva hur man går till väga, utan att få äta den färdiga maträtten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.