Jo, en kaka med sötpotatis och färska dadlar. Då kakan får mycket naturlig sötma från dadlarna, behövs det inte mycket övrig sötning (jag sötade med ½ msk var av agavesirap och sötströ)
Börja med att lägga ¾ av dadlarna i en kastrull med vatten och socker. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker och tillsätt i smeten tillsammans med resterande grovhackade dadlar
Vänd ner nötterna och häll ut smeten på ett smörpapper. 200 g blandade nötter. 1Receptet gäller för 40 st 200 g blandade nötter 200 g mörk choklad ca 50% 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 2 krm saltGör så här Rosta nötterna i en torr varm stekpanna
Blev även sötpotatischips med salt och vinäger (typ det bästa jag vet). Här är det bara att välja dina favorit nötter, jag hade pistage, mandel och cashewnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.