Börja med att lägga ¾ av dadlarna i en kastrull med vatten och socker. Hacka resterande dadlar grovt och ställ åt sidan.
Koka dadlarna mjuka ca 10-12 minuter. Tillsätt Milda mat&bak i den heta dadelkrämen och vispa tills margarinet smält. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker och tillsätt i smeten tillsammans med resterande grovhackade dadlar.
Häll i en kakform och grädda i 175° ca 40 minuter. Kakan blir godare och saftigare ju längre den står.
Apelsinglasyr: Rör samman florsocker och apelsinsaft till lagom konsistens och ringla över den kalla kakan. Toppa med granatäpplekärnor och lite rivet apelsinskal.
Jo, en kaka med sötpotatis och färska dadlar. Då kakan får mycket naturlig sötma från dadlarna, behövs det inte mycket övrig sötning (jag sötade med ½ msk var av agavesirap och sötströ)
Framme i Närpes för att fira jul med nära och kära, idag har vi bakat Tiramisu & pepparkakscheesecake samt myror, varit en sväng till Halpa-Halli och sen fikat med kusinen på mammas goda dadelkaka
Vänd ner valnötter och dadlar med marinad. Känn med en provsticka att den är genomgräddad. Garnera med strimlad choklad, valnötter och granatäppelkärnor
Man brukar servera dom tillsammans med lite te. (Valfritt, jag gjorde bara med dadlar idag). Blanda sedan jästen med mjölblandningen och tillsätt mjölken sakta tills du får en smidig deg (tillsätt mer mjöl/mjölk om de bevövs - känn efter)
Squashkaka medapelsinglasyr. Sen är det ju så att allt är gott med glasyr på i min värld. Både kanel, kardemumma, ingefära, squash, valnötter och mörk choklad och sen apelsinglasyr på hela härligheten
Prova med en sticka så att kakan är genomgräddad. Apelsinglasyren gör den extra mumsig. Blanda apelsinglasyren genom att mosa osten och vispa smöret till en slät smet
Kladdkaka medapelsinglasyr. Kladdkaka i sig brukar aldrig vara fel och med den här underbara glasyren på så blir den här kladdkakevarianten svår att slå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.