Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på de kallnade cupcakesen. Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
Vispa ägg och björksocker vitt och fluffigt med elvisp. Här kommer ett recept på saftiga chokladcupcakes som inte innehåller allt för många kolhydrater (kh)
Ingredienser 120 g ägg 200 g socker 100 g smör 100 g mjölk 180 g vetemjöl 10 g bakpulver 5 g vaniljpulver 40 g kakao 10 g lakritspulver FROSTING 60 g smör 300 g florsocker 100 g färskost 5 björnbär DEKORERA MED Björnbär
Cupcakes. Sen dekorerade jag med en vitchokladsmörcreme smaksatt med champagne. 75 g smör2 dl eko socker2 eko ägg2,5 dl eko mjölk5 dl vetemjöl3 msk kakao4 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker 200 g choklad Vispa smör och socker Vispa ner äggenVispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen. (jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader. 200 g choklad
Sedan kommer vi till det goda, för dessa cupcakes blev verkligen goda med sina stora smarriga choklad- och mandelmassebitar i och toppad med Leila's Chochlate frosting
Spritsa marängfrostingen på chokladcupcakesenoch häll över kolasåsen. Saftiga chokladcupcakes. Dessa cupcakes blev så himla goda, och den salta kolasåsen var helt underbar
När dina cupcakes har kallnat helt så kan du spritsa med bär smörkrämen. Jag är personligen inte något jätte stort fan av cupcakes men det är ändå på något sätt kul att slänga ihop en smet ibland
Chokladcupcakesmed kaffefrosting. Jag gjorde två olika varianter med vaniljbas, Vaniljcupcakes fylld med rabarberkompott och en variant medvaniljcupcakesmed blåbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.