Mosa de mogna bananernaoch blanda i havregryn och kakao. De går snabbt att göra och passar perfekt när du är sugen på något sött, men ändå inte vill vara alltför onyttig
Chokladoch apelsnmuffins smet. Smält chokladen i chokladsmältare eller över vattenbad. Synd att jag inte fick en bild på de två söta häxorna som var med och bakade cupcakesen
Denna gången gjorde jag en variant med smak av choklad istället. Vanligtvis när man gör Banoffee paj så använderman sig av karamelliserad mjölk och dem dominanta smakerna är bananoch kola
Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på de kallnade cupcakesen. Det kan ju tyckas att detta inte är särskilt norrländskt (men jag använder så ingredienser från Norrmejerier så det räknas väl…) men dessa cupcakes är så väldans goda så de måste provas
Dessa gjorde jag för ett tag sedan blir otroligt saftiga och goda Till 8 stora eller 16 normalstora 2 mosade bananer 1 ägg 1. 5 dl mörkt muscodavo socker 2 dl mjölk 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 dl rapsolja 100 g hackad mörk choklad Gör så här. Sätt ugnen på 175 grader Mosa bananerna Vispa ägg och socker pösigt Blanda ner resten av ingredienserna Klicka ut smeten i formarna Grädda muffinsen 15-20 min 8 stora eller. 2 mosade bananer. 100 g hackad mörk choklad
Ingredienser 120 g ägg 200 g socker 100 g smör 100 g mjölk 180 g vetemjöl 10 g bakpulver 5 g vaniljpulver 40 g kakao 10 g lakritspulver FROSTING 60 g smör 300 g florsocker 100 g färskost 5 björnbär DEKORERA MED Björnbär
Sen dekorerade jag med en vitchokladsmörcreme smaksatt med champagne. Cupcakes. 75 g smör2 dl eko socker2 eko ägg2,5 dl eko mjölk5 dl vetemjöl3 msk kakao4 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker 200 g choklad Vispa smör och socker Vispa ner äggenVispa ner de torra ingredienserna och mjölken samt chokladen. (jag använde chokladknappar men det går också att ha hackad choklad)Dela upp i muffinsformar och grädda i ca 15 min på 200 grader. 200 g choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.