Für Personen 1 küchenfertiges Hähnchen (ca. 1,5 kg) 500 g Möhren 500 g Champignons 150 g Schalotten 2 Knoblauchzehen 4 Stiel(e) Thymian 2 EL Olivenöl 500 ml trockener Rotwein 300 ml Hühnerbouillon Salz Pfeffer Zucker 2 EL Soßenbinder
Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Skär kycklingfiléerna i stora bitar. smör eller margarin. Tillsätt vin, vatten, fond, soja, lagerblad och timjan och koka i 5 minuter. Koka i 15 minuter. 600 g kycklingfilé. 3 dl rödvin. 2 msk kycklingfond. 150 g champinjoner
Häll på vin och fond. Skär kycklingen i grova bitar. Dela champinjonerna i kvartar. Stek kycklingen i lite olja och smör i en stekgryta tills den fått färg
CoqauvinPortioner. Vid servering, strö över resten av fläsket och dekorera med färska örter. 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar. Dela kycklinglåren i leden så att det blir 16 delar, lår och klubba. Koka ihop rödvin, lagerblad, timjan, rosmarin, vitlök och svartpepparkorn i cirka 5 minuter. Bryn kycklingen, slå vinet över kycklingen, sjud i cirka 40 minuter. Skala lökarna och låt dem koka med när cirka 20 minuter återstår. Bryn skogschampinjonerna och låt dem koka med de sista 5 minuterna. Av RedaktionenFotografDavid Back 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin 2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn ca 450 g kycklinglårfilé 140 g bacon 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 250 g färska champinjoner 1 msk olja 3 dl rött matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 2 tsk majsstärkelse 1/2 kruka persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.