Riv av skalet av citronerna och apelsinen utan att få med det vita. Pressa ur saften i en kastrull, men behåll ett par matskedar för att röra samman med redningen, låt saften koka upp tillsammans med skalen, 2 dl socker och smöret i ett par minuter
Pudra över florsocker och servera med citruskräm samt passionsfrukthalvor Fruktspett. Citruskräm. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den kallt fram till servering
Sfogliatelle fylld med ricotta och Sfogliatelle Frolla som var fylld med någon citruskräm. Denna morgon var Andrée riktigt seg på morgonen och när jag kände att min mage kurrade så undrade jag om vi kunde gå och äta frukost
Hacka och förväll apelsin- och citronskalen till citruskrämen. Foto. Ingvar Eriksson. 1. Mixa ingredienserna till flarnen till en slät smet i en matberedare
Citruskräm. Citruskräm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i smeten tillsammans med apelsinskal Häll smeten i en väl smord och bröad form
Citruskräm. Bred hälften av den rårörda jordgubbarna över den första botten och bred sedan över hälften av citruskrämen, lägg på en botten och upprepa fyllningen, lägg på den sista botten och bred eller spritsa över den vispade grädden
Gör citruskrämen. Bottnen går bra att frysa, utan fyllning förstås. Krämen kan lagas en dag i förväg. Dubbel sats blir lagom i en långpanna som är ca 30 x 40 cm
Citruskräm. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsockret pösigt. Riv av det yttersta på citronen, pressa ut saften och tillsätt 2 msk i smeten, spara resten till krämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.