Höstfrukten är färdig att skördas och bären fullkomligen exploderar ute i våra skogar, med detta kan man inte annat än älska hösten och dess naturliga skafferi fylld med både lycka för ögon och mun
Vit choklad är ju ganska sött men tillsammans med creame fraiche och färska hallon och blåbär blir det här en fräsch och syrlig dessert som alla runt bordet tog en extra portion av
Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
FRANSK CHOKLADTÅRTAMEDCHOKLADGANACHE, VANILJKRÄM & PISTAGE. Spackla tårtan medchokladganachen. Bara man tittar på denna biten så rinner det längst med mungipan
Just nu tänker jag endast på julen och vill bara sätta igång med julbaket. Tårtan bestod utav mjuka chokladbottnar, pepparkaksfrosting, krossade pepparkakor, syltade clementiner, chokladganache och mer pepparkakor som dekoration
Den här bakade jag i torsdags, som rubriken lyder alltså en mörk chokladtårta som jag sedan spritsat vispad grädde på och lagt en hög med blandade bär i mitten
Västerbottenpaj med kantareller. Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. Gott med ris som tillbehör 1 burk champinjoner 3 vitlöksklyftor, pressade 2 msk Oxfond Salt och peppar 1 st nötytterfilé Ör
Helgen efter var det dags för släktkalas och det fick då bli en repris på denna tårta men i stället för hallonmarängsmörkrämen så blev det en medchokladganache
Till midsommar bakade jag en mycket god marängtårta med smak av citron. Marängtårta med smörkräm – Koladröm med daimgrädde och jordgubbar – Tårtbotten – Marängtårta med smörkräm och jordgubbar
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Garnera medbär. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färskabär 4 st. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färskabär 4 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.