Citronsås
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • grundsås
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 creme fraiche1. Koka upp grundsåsen, använd creme fraiche som vätska
  • 2. Pressa ner saften samt riv i skalet.
  • 3. Smaka av med socker, salt och peppar. RedningI såser brukar jag använda mig utav en så kallad toppredning. Den läggar du till i slutet av såstillverkningen. På så sätt kan du enklare kontrollera tjockleken och smaken. Kom i håg att alltid koka upp såsen för att den skall reda samt att du vill koka bort den mjöliga smaken. Länk till Toppredning med majsstärkelseAnvänder du en Beurre manié som redning kommer du alltid att behöva smaka av såsen. Den redningen ger också en djupare och fylligare smak jämfört med en redning baserad på majsstärkelse och vatten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.