1 creme
fraiche1. Koka upp grundsåsen, använd creme fraiche som vätska
2. Pressa
ner saften samt riv i skalet.
3. Smaka
av med socker, salt och peppar. RedningI såser brukar jag använda mig utav en så kallad toppredning. Den läggar du till i slutet av såstillverkningen. På så sätt kan du enklare kontrollera tjockleken och smaken. Kom i håg att alltid koka upp såsen för att den skall reda samt att du vill koka bort den mjöliga smaken. Länk till Toppredning med majsstärkelseAnvänder du en Beurre manié som redning kommer du alltid att behöva smaka av såsen. Den redningen ger också en djupare och fylligare smak jämfört med en redning baserad på majsstärkelse och vatten.
Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
En snabb sås som passar utmärkt till fisk och skaldjur. 2 dl crème fraîche (eller majonäs) 1 eko citronDillSalt, peppar Blanda samman crème fraîche med finrivet skal från 1 citron, 1 tsk citronsaft, salt, peppar och 1 msk klippt dill
Värm upp grädde och saften från en citron. Det får inte börja koka, rör om hela tiden. Tillsätt lite idealmjöl och låt det precis koka upp så det blir tjockade
Det blev grillade kycklingfiléer med citronsås och klyftpotatis (fuskade med djupfrysta). Citronsåsen är verkligen jätte god och passar bra till både fisk och kyckling
Skäms inte alls att jag inte har delat med mig av några recept alls de senaste dagarna. Har njutit av vårsolen i sällskap av min kamera förstår ni, de bilderna kan den som är intresserad se i min fotoblogg som det finns länk till i den högra menyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.