5 Minuter
Tillagningstid 10 Minuter Total tid 15 Minuter Portioner: 4 Ingredienser 1 förp Pastificio La Genuina, 500 g (citronpasta) 1 msk matolja Sås: 5 dl vispgrädde salt, svartpeppar 150 g färsk babyspenat rivet skal av 1 vältvättad citron 2 dl riven parmesan Till servering: 1 dl riven parmesan 100 g rostade hasselnötskärnor nymalen svartpeppar Instruktioner Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men minska koktiden med 2–3 minuter Låt pastan rinna av i durkslag. Blanda pastan med oljan på ett fat. Koka upp grädden i en kastrull och reducera (koka ihop) tills ca ⅔ återstår. Smaka av med salt och peppar. Blanda i spenat och citronskal. Blanda i pastan och ge den ett snabbt uppkok. Blanda i parmesan. Toppa pastan med parmesan och grovhackade hasselnötter. Peppra och servera. 3.5.3226
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Låt puttra på svag värme och smaka av med salt. Hackade rostadehasselnötter. Ankbröst går utmärkt att köpa fryst och är lättlagat om man har rätt teknik
Hur gott som helst ihop med potatisen och knapriga hasselnötter. Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
Häll lite olja på en plåt med bakplåtspapper och fördela rödbetsbitarna jämnt. Men ska jag vara helt ärlig smakar det faktiskt likadant med blodgrape, samt med enbart rödbetor
Blanda den varma potatisen medspenaten, fint skivad lök och rädisor. Dela potatisen på mitten och lägg i en långpanna tillsammans med halverade vitlöksklyftor, lite olivolja, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.