Ugn 200º. Hacka ihop smör, mjöl och socker. Forma degen till en rulle och skär den i 15 bitar. Tumma ut degen i aluminiumformarna - så tunt och högt upp på kanten som möjligt
idag blev det flera olika sorters muffins, både för fika och mellanmålHär startade jag med en härligt fluffig chokladmuffins som inte var så söt i smaken som man skulle kunna tro när man läser namnet
Smält smöret till toppingen och rör ihop tillsammans med havregryn och socker. Till helgens picknick bakade jag grymt goda muffins, som jag improviserade ihop och gärna vill tipsa om
Tillsätt sedan hälften av mjölblandningen under omrörning (man kan använda elvisp men på lägsta hastighet i så fall, annars funkar det med handvisp), häll på hälften av mjölken under fortsatt omrörning
Smörj en muffinspanna med olja eller margarin, alternativt ställ stora muffinsformar på en plåt. Rör smör/margarin och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept
Grundrecept muffins - men med blåbär. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet
Sägg ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Rör der morötterna och oljan. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner de i smeten
Rör med några drag ihop blandningen så att det inte finns klumpar i den. Fyll lite smet i varje muffinsform, på med lite philadelfiaost och sedan lite till muffinssmet
Ugn 225º. Fluffen måste göras dagen innan, ska stå i kylen över natten. Värm grädden till den nästan kokar, rör ner dumlekolan som du har hackat i mindre bitar
4 medelstora ägg. Sätt ugnen på 200º. Sätt muffinsformar i två muffinspannors fördjupningar. Lägg dadlarna i en matberedare, häll i vattnet och mixa till en grov puré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.