Citron & pepparstekt oxfilé
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,6 kg oxfilé
  • skal av 1 citron
  • 3 msk pressad citron
  • 1 ½ dl olivolja
  • ¾ dl hel svartpeppar (ja det ska vara så mycket!)
  • 2 tsk salt
  •  
  • Till såsen behövs
  • 2 hela vitlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 msk balsamvinäger
  • 5 dl rött vin
  • 5 msk kalvfond
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 25 g smör
  • 2 krm salt
  •  
  • Till kronärtskockspotatisen behövs
  • 8 medelstora potatisar
  • ½ msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 burkar kronärtskockshjärtan á 390 g
  • 1 tsk pressad citron
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • ½ dl finstrimlad basilika

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.