Gnid in oxfilén i pepparblandningen. Koka upp vispgrädde tillsammans med fond. Smaka av med peppar. Servera med till exempel råstekt potatis eller ugnsrostade rotfrukter
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. Gnid in köttet med kryddblandningen. Servera med ångkokt sparris, sockerärter och klyftor av bakad potatis
Gnid in oxfilén i pepparblandningen. Koka upp vispgrädde med fonden. Vispa äggulorna med schalottenlöksvinäger luftigt på svag värme eller i vatten bad
Putsa oxfilén, salta och peppra runt om och bryn den i en panna med smör. Tillsammans med rödbetor och polkabetor blir det en fantastisk servering – bara det godaste av sensommaren
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Oxfilé. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
oxfilé,. Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.