Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
Platta till lite, vispa ihop ingredienserna till penslingen och pensla längderna. Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscotti med de syltade apelsin- och citronskalen jag gjorde förra veckan
Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Eller är det att den verkligen påminner om en “äkta” gräddtårta – och att den trots allt är ännu godare
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Det gör inget om den lämnas lite extra i ugnen, täck ytan om det behövs bara mot slutat så att den inte bränns bara
Dessa små och söta pajer var riktigt goda. Finriv citron skalet och pressa ut saften. 1,5 st citroner. Koka upp citronskal, citronsaft, 1 dl socker och smör tills allt har löst upp sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst. 1,5 st citroner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.