Blanda dem i en bunke med svartpepparn. Dekorera med mynta. 1Chokladsorbet4 dl vatten 0,5 dl glukossirap 4 msk kakao 50 g mörk choklad 6 msk strösocker. 1Jordgubbar med svartpeppar jordgubbar ev strösocker 1-2 krm svartpeppar, mald och småkornig färska myntabladChokladsorbet
Vi provåt chokladsorbetenmed hallon, bara som den var och även med flingsalt och lite olivolja. Jag tog en mixerstav och körde med så att allt skulle bli riktigt slätt
En len sorbet med kraftig smak av choklad. Jag serverade sorbeten med färska vinbär och sås som jag gjorde genom att endast mixa röda vinbär med socker och lite vatten
Trots att hösten o kylen är här, har jag i dag gjort chokladsorbet. Chokladsorbet. Kyligt o härligt. Men tänden man ljus o får sitta under filten är detta en fantastisk kombination
Receptet på chokladsorbeten kommer från bloggen Glass mot glass, en blogg väl värd ett besök. Och denna veckan fanns det ju skäl att fira i och med Alla hjärtans dag
Men i Chokladpassion-boken med recept av Jan Hedh hittade jag en god sorbet som jag vill pröva. Till den goda hallon- och marängtårtan serverade jag en hemmagjord chokladsorbet
½ msk apelsinlikör eller. Chokladpannacotta ca 4 glas2 gelatinblad200 g mjölkchoklad4 dl vispgrädde½ dl muscovadosocker½ msk apelsinlikör eller apelsinblomvatten om man inte vill ha sprit i½ krm krossade kardemummafrönLägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med sockret och låt det sedan svalna ca 5 minuter, tänk på att om grädden är för varm så blir smeten gryning
Jo, ginen byttes ut mot vodka och mängden ändras på den och apelsinlikören - mer behövdes inte för att den skulle få en helt ny smak och därmed falla herr M bättre i den
Igår kom de över med lammfiol, renhjärta, renkorv, tre ostar från Sonias och den här efterrätten. Ta upp bladen och värm dem försiktigt med saffransspriten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.