Kanelbullen tål att varieras, exprimenteras och fantiseras med. Vad sägs om apelsinmarmelad, rabarber och rårörsocker, bullar fyllda med kladdkakesmet eller som i denna bakomgång, vanilj och blåbär
Och kan varieras i en oändlighet. Smält margarinet i en kastrull och tag av den från spisen. Blanda ner de övriga ingredienserna i kastrullen och rör om tills den blir slät
Bröa med mjölk ochäggfritt ströbröd/mannagryn/potatsmjöl/kokos. Tårtan har fått en härlig fyllning med både päron och chokladmousse och botten har en fräsch smak av citrus
Efter mycket trixande, prövande och otaliga bottnar som kastats rakt ner i kompostpåsen, har jag nu lyckats skapa ett recept på utomordentligt perfekta veganska tårtbottnar
Förra helgen bakade jag en ananaskaka och efter det fick jag en förfrågan om att göra en äggfri variant eftersom den såg så god ut (men pga allergi kan de inte äta ägg)
Denna version baseras på Martin Johanssons recept på vetedeg, men utesluter både komjölk och ägg. För att få ut maximal smak från saffranet låter jag det dra i en blandning av alkohol (denna gång calvados) och socker
Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Jordnöts- och havrekakorHanden på hjärtat - jag är ingen konditor. När jag bakar vill jag att det ska gå snabbt OCH smaka gott - det behöver inte vara så vacker
Bullarna går lätt att göra med mjölk- och sojafritt margarin och havredryck, och de blev supergoda. Rumsvarmt smör/margarin suger inte upp lika mycket mjöl som smält smör gör och därför behöver du inte använda lika mycket mjöl i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.