Blanda dem i en bunke med svartpepparn. Dekorera med mynta. 1Chokladsorbet4 dl vatten 0,5 dl glukossirap 4 msk kakao 50 g mörk choklad 6 msk strösocker. 1Jordgubbar med svartpeppar jordgubbar ev strösocker 1-2 krm svartpeppar, mald och småkornig färska myntabladChokladsorbet
Vi provåt chokladsorbetenmed hallon, bara som den var och även med flingsalt och lite olivolja. Jag tog en mixerstav och körde med så att allt skulle bli riktigt slätt
Trots att hösten o kylen är här, har jag i dag gjort chokladsorbet. Chokladsorbet. Kyligt o härligt. Men tänden man ljus o får sitta under filten är detta en fantastisk kombination
Receptet på chokladsorbeten kommer från bloggen Glass mot glass, en blogg väl värd ett besök. Och denna veckan fanns det ju skäl att fira i och med Alla hjärtans dag
Men i Chokladpassion-boken med recept av Jan Hedh hittade jag en god sorbet som jag vill pröva. Till den goda hallon- och marängtårtan serverade jag en hemmagjord chokladsorbet
Det ska smaka som frukten, bäret eller blomman gör i den svenska naturen, säger James Dooley som driver Artisan Glass tillsammans med sin fru Helen Dooley
Häll vattnet i en kastrull, i med socker och rör om på medelstark värme tills sockret löst sig. Dela chilin, ta bort kärnorna, hacka fint och blanda med chokladen
Rör om på medelstark värme tills sockret löser sig. Riv skalet men låt inte det vita komma med. Tag kastrullen från plattan och häll sockerlagen över den finfördelade chokladen, tillsammans med apelsinskalet
Rör om på medelstark värme tills sockret löser sig. Tag kastrullen från plattan och häll sockerlagen över den finfördelade chokladen, tillsammans med den hackade chilin
Superkonditor Magnus var hjärnan bakom vårt mästerverk som hade många beståndsdelar, chokladmousse med nötbotten, minibrownies, chokladsås med lime, krossade hasselnötter, chokladcigaretter, passionfruktscurd och chokladsorbet
Chokladsorbet Koka upp vatten, sirap och gelatinblad. Smaksätt med päronspad samt whisky efter smak. Chokladsmulor Blanda samman alla ingredienser och lägg ut på plåt
En chokladsorbet. Vi bor i en fantastiskt vacker by, i villa med en gigantisk trädgård. Resan gick via Göteborg på vägen ner, där vi hängde med fina vänner och njöt av Göteborg som sommarstad
De små stunderna och världens godaste chokladsorbet i Göteborg. Tomater gick hur bra som helst och vi fick till och med äta solmogna tomater från friland och det är vi verkligen inte bortskämda med
Servera de avrunna päronen medrödvinbärssås och lättyoghurttoppad med rostade mandelspån. Skulle fira nyår med knytkalas för några år sedan, och lotten föll på mig att ta med efterrätten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.