Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vitoch mörk choklad som jag serverade i glas och toppade medlimemarinerade jordgubbar och dekorerade med chokladhjärtan
Dekorera med färska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färska bäroch krispighet från de kanderade nötterna
Dekorera med färska hallon och nötter. Låt kallna, bryt i bitar lagom att dekorera med. Len chokladmousse möter friskheten hos färska bäroch krispighet från de kanderade nötterna
Ta fram glasen med moussen. Vispa ihop florsocker, äggvitaoch ättika. Vit chokladmousse. Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta medvit chokladmousse
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
(Det är viktigt att inte värma på för mycket, dels är det risk att chokladen blir för varm och blir kornig och dels ska den inte bli för varm då det kan bli klumpar när den blandas med ägg och grädde som har lägre temperatur
Toppa medbär vid serveringen. En efterrätt från "Halv åtta hos mig", men med några små ändringar. Jag var lat och gjorde bara två lager chokladmousse, men ännu finare blir det så klart om man varvar mörk ochvit mousse flera gånger
Toppa mousserna med marinerade hallon ochchokladcrumble. Låt chokladen smälta och blanda sedan med en stavmixer eller slickepott tills det blir en slät och fin tryffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.