1 Glass5
dl vispgrädde 1 förp kondenserad mjölk, sötad (400 g) 200 g hallon 100 g turkisk peppar-karameller
1 Chokladskål4
vattenballonger 200 g valfri choklad
1 Garnering
färska hallon citronmelissGlass
Vispa grädden med den kondenserade mjölken ungefär 10 minuter med elvisp, så att den blir fluffig. Mosa hallonen och pressa ut saften i en finmaskig sil. Sila i hallonsaften ifrån hallonen i gräddvispet. Krossa karamellerna med hammare eller stöt i en mortel. Tillsätt även dem och blanda samman allt försiktigt. Portionera i två vanliga matlådor (låga) ungefär 5-7 cm höga. Lägg över plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar. Chokladskålar
Blås upp ballonger till önskad storlek och knyt ihop. Smält försiktigt ner chokladen i kastrull, ta bort ifrån plattan när det fortfarande är några bitar kvar och fortsätt rör om tills allting har smält, det hela tar ca 5 minuter. Doppa ballongen i chokladen och ställ på en plåt för att svalna helt, gärna 30 minuter i frysen. Servera glassen i chokladskålen, toppa med färska hallon och citronmeliss.
Lägg rabarber och hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten ochcitronzest. Jag hade i några droppar röd hushållsfärg för en finarepresentation men det kan uteslutas
hälften av provsmakarpanelen gillade den och resterande gilladeverkligeninte den. Här gjorde jag en snabbvariant på hallonglass smaksatt med lakritssirap
Sommaren börjar så sakteliga ta form, de gröna prunkande parkerna och trädgårdarna, och för att inte tala om det ljuvliga syrenträdet som står här utanför och ger ifrånsig den mest underbara doft
IngredienserPortioner. ca 40 bitar 2 dl florsocker 150 g turkisk peppar 300 g marshmallows 2 påsar geléhallon (à 170 g) Fler smaker Salt möter sött 200 g fudge (skuren ibitar) 1 1/2 dl salta hackade jordnötter Persikosmak 160 g halverade persikogelegodis 2 dl rostad kokos 1 tsk chiliflakes Gröna grodor och grönpeppar 25 grönagrodor gelegodis (ibitar, ca 200 g) 2 tsk mortlad torkad grönpeppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Äntligen så har det varitlite solsken ute ochvi har suttitochätit på den inglasade altanen. Jag hoppas att alla har haft en riktigt bra Valborg så här långt
I går var vi bortbjudna på fikatill sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Mirror Glaze tårtor har ju blivit mycket populärt och det beror nog på den ryska tårtkonstnären Olga Noskova som gör så underbart fina tårtor, rena rama konstverken
Smoothie kan smaksättas hur man villoch smakar alltidlika fäscht och gott. Och. IngredienserVaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkti saftkannan
Blanda havregryn, vetemjöl, socker och smör i en bunke, så att det blirlitesmuligt. Mjuka upp smöret imikrovågsugn, utan att smälta det (det får inte vara rinnande)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.