Fick fråga min mamma vad hon brukade göra, en av de få sakerna hon kunde komma på var citronfromage. Jag har dock inteätit det sen jag var liten, men det var riktigtfriskt och gott
Är egentligeninte nåt direkt fan av citronfromage, men denna blev faktisktväldigt god. Fräscht och enkelt, lagom mättandenör man ätit en mastigmiddaginnan
Citronfromage är en fräsch dessert efter en påskmiddag. Lätt att göra i förväg. Här har jag toppat den med jordgubbar, citronmeliss och ett par chokladägg, men alla bär eller bara literivetcitronskal är också gott
Rivcitronskalet. Pressa citronsaften och häll över i en liten kastrull + vattnet. Blanda igelatinpulvret samt låt allt smälta på svag värme under tiden du färdigställer resten
Chokladskålarna måste du göra dagen innan så att de hinner stelna ordentligt. Det här receptet består av många olika steg och en hel del ingredienser, men om du tar det steg för steg så är det inga svåra grejer
I morse lade jag ut minaotroligt goda citronfromage på instagram och här kommer receptet. Nu känns det verkligen som riktig vår och jag håller tummar och tår för att det inteblir nåt bakslag
Chokladskåltill frukost. Tänk er acaibowl fast en chokladvariant. Fungerar faktisktlika bra till mellanmål eller att dricka ur ett glas rakt upp och ner
Vispa upp och spritsa ner ichokladskålarna. Medan Arvid och en kompis övade schack (de ingåri ett lag på fyra som har vunnit en delseger idistriktsmästerskapeti schack varför de nu går vidaretillfinal) på övervåningen (eller om de mest lekte med Lego - något oklart), passade Sigrid och jag på att göra en suveränt god efterrätt inför helgen
Glöm nu alla pulvervarianterniätit hos farmödrar och mormödrar, det här är en riktig, hemgjord citronfromage, gjord på ekologiskacitroner och vaniljvisp - för att få den lite lättare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.