Skala apelsin och grapefrukt med en vass kniv. Ta skålen från värmen och vänd i yoghurt. Lägg ut citrusfrukten på assietter och toppa med en klick cho-kladkräm
Idag grattar jag dotter Josefin som fyller år, och det får bli med den här ljuvliga chokladkrämen. Trots att vi ätit oss proppmätta redan på varmrätten, och portionen chokladkräm var gigantisk, så kunde vi inte sluta äta
Låt sedan chokladkrämen stå minst en timma i kylskåp, gärna längre. Häll över den smälta chokladen i en bunke och vispa samman med ägget och äggulan tills det blir till en jämn smet
Det blev sparrissoppa med en chokladkräm till efterrätt. Chokladkrämmed nötter och fikon4 portioner 100 g ljus choklad50 g mörk choklad (64%)1,5 dl gräddfil2 msk hasselnötter1 krm olja2 krm salt0,5 tsk strösocker2 torkade fikon2 msk torkade tranbär40 g nougat Gör så härDela all choklad i mindre bitar och smält i ett vattenbadTillsätt gräddfilBlanda och häll krämen i portionsskålar/glasStäll in i kylenRosta nötterna i en torr stekpannaHäll över olja, salt och sockerLåt sockret karamelliseras och nötterna svalna på ett bakplåtspapper ToppingHackade nötter, frukt och nougatToppa krämen med nöt- och frukthacket 4 portioner
En chokladkrämmed kraftig chokladsmak och krämig konsistens som är busenkel att göra. Gröp ur avokadon och mixa den tillsammans med kokosoljan till en slät smet med hjälp av en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.