Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Forma sedan som en kupol på en tallrik och lägg på ett lager medrom ovanpå. Tyckte att det blev lite väl mycket rom ovanpå, så istället för att ta en hel burk medstenbitsrom så tycker jag att man kan ta en halv
Skala apelsin och grapefrukt med en vass kniv. Ta skålen från värmen och vänd i yoghurt. Lägg ut citrusfrukten på assietter och toppa med en klick cho-kladkräm
Idag grattar jag dotter Josefin som fyller år, och det får bli med den här ljuvliga chokladkrämen. Trots att vi ätit oss proppmätta redan på varmrätten, och portionen chokladkräm var gigantisk, så kunde vi inte sluta äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.