Choklad- och kaffemousse
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kaffe
  • 1 mörk choklad
  • 1 äggula
  • 1 vispgrädde
  • 1 chokladkaffebönor eller flisad chokladLen och ljuvligt god och dessutom är den här moussen som är mycket lättgjord. Det viktiga är att inte vispa grädden för hårt – den ska vara lättvispad annars kan moussen bli grynig.1. Häll det varma kaffet i en liten kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i kaffet över svag värme.2. När chokladen är helt smält dra åt sidan och blanda ner äggulan. 3. Vispa grädden löst. Rör ner ca 1/3 av grädden i chokladen och blanda försiktigt. Vänd ner resten av chokladsmeten i grädden. Häll upp i glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen minst 3 timmar. Garnera med chokladbönor eller flisad choklad före serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.