Kycklingen bytte jag ut mot kikärtor och jordnötssmöret mot tahina. Om du använder konserverade kikärtor ska de helst hällas av i durkslag, spolas med kallt och rinna av ordentligt innan de används
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda runt kikärtorna med oljeblandningen. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt. Sprid ut kikärtorna på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt blanda runt vitlöken
Friterade kikärtor är nytt för mig, passar som snacks till en öl, eller till välkomstdrinken. Kikärtorna håller sig några dagar, så de går bra att förbereda i förväg
Rostade kikärter med curry. 4 april, 2017 at 8. 37 f m. Add a comment. ca 3 dl. 400 g kokta kikärter2 msk majsstärkelse1/2 tsk curry1 krm chilipeppar1/2 – 1 dl oljaSalt Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten
Ha i alla resterande ingredienser utom saltet och svartpepparn (häll av konserverade kikärtor och skölj dem under rinnande kallt vatten innan de tillsätts)
Ett U N D E R B A R T gott tillbehör till maten, tex till stekt eller grillat. Står sig länge i kylskåpet och kan varieras med andra bönor (eller varför inte blanda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.