Detta vart resultatet, en wok medchilifrästaräkor på toppen. Innan servering så hetta upp en panna med olivolja och fräs räkorna tillsammans med hackad chili en aning
Nu i kväll kom Johan och Sophia över på middag, så jag slängde i hop en bönpasta med chili- och vitlöksfrästa räkor i en vittvinssås som blev riktigt god
Tjejerna hade bestämt räkor och jag blev sugen på lite ljumma med extra smak. Jag hade bara grönsaker till & en chiliaioli (majonäs med vitlök & lite sambal oelek)
Chilifrästaräkor. Till den serverades en puré på butternut pumpa, en vitvinssky och lite heta räkor. Dagens middag lagades på kummel (Merluccius merluccius) som är besläktad med torsken
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Avsluta med att strö över hackad persilja. Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.