3 och
alfalinolensyra). När fröna blötläggs avger det en gelé vilket ger chiapuddingen en härlig konsistens. Dessutom fungerar den gelén som ett skydd för känsliga magslemhinnor. Alfalinolinsyran har också en förmåga att läka och lindra inflammationer i mage och tarm.
Du behöver
3 dl
kokosmjölk (går även med annan mjölk, förslagsvis mandel eller havremjölk)
Hemligheten visade sig dock vara kakao ochbananochmed den här chiapuddingen är det som att äta chokladpudding till frukost men med massor av nyttigheter istället
Blanda ner äkta vaniljpulveroch chiafrön. Oftast gör jag min chiapudding på kokosmjölk, men i detta recept har jag använt mandelmjölk och även blandat i bananoch jordgubbar i puddingen istället för att ha det till
Sedan toppar du din chiapuddingmed dessa samt färska bär. Tidigare när jag har gjort Chiapudding har jag egentligen inte gjort Chiapudding, utan Psylliumfröpudding
Krämig chiapuddingmedvaniljoch kakao. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur frön och lägg dessa samt vaniljstången i kokosmjölken, tillsätt kakao
Jag åt tillsammans med lite hemmagjort bröd chiapudding som jag blandat med hallon och mosad banan. Som ett mellanmål, eller en del av frukost tycker jag det är gott medchiapudding
Massor med bra fetter, hög energi och vitaminer & mineraler i samma glas. Den här på mogen banan, frysta jordgubbar, vaniljpulveroch chiafrön slogs vi om här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.