I frysen har vi det senaste halvåret haft juicen från konserverad ananas infryst i burkar och nu när det äntligen blev riktig sommar passade jag på att göra en fruktig sorbet på den, lite fryst mango och några nektariner som var så där perfekt övermogna och fulla med smak
Sorbetoch sura band med hasselnötsmoussePortioner. Koka upp socker med vatten och glukos. Före servering, vispa upp tillsammans med nötterna till en mousse
Täck med plastfilm och ställ i kylen över natten. Dela vaniljstång och skrapa ur innehållet i en kastrull, lägg även i själva stången (där sitter den mest av smaken)
För att avrunda årets rad av rabarberrecept här på Smaka & Se har jag valt en av mina favoritdesserter, en rabarbersorbetmed smak av campari - läskande och god
Den här gången tänkte jag att ni skulle få ett recept på en Granita med vitt te och bär, det är ett perfekt sätt att använda överskottet av bär, även om de blivit lite väl mogna
Ställ tillbaks alltihop i plastkärlet och frys tills sorbeten blivit fast. Tillsätt citron- och limesaft, häll blandningen i ett plastkärl och ställ i frysen tills den börjat stelna
Vispa äggulorna samt sockret ljust och pösigt under tiden gräddmjölken sjuder upp med fänkålsfröna. Just här använder jag fänkålsfrön men det går att smaksätta med i stort sett vad som helst
Vispa äggulorna samt sockret ljust och pösigt under tiden gräddmjölken sjuder upp med fänkålsfröna. Just här använder jag fänkålsfrön men det går att smaksätta med i stort sett vad som helst
Servera med de varma hjortronen, hjortronsorbet, björnbärssorbetoch björnbärssås. MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv
Du ska med fördel använda druvormed kärnor, för när kärnorna mixas med, frigörs det nyttiga pyknogenoler som är en stark antioxidant och är bra för både immunförsvar, hjärta och kärl samt gör huden elastisk och slät, då pyknogenolet ger näring till huden genom blodet och påverkar hudproteinformatet på ett mycket positivt sätt
Kastanjefyllda vaktlar med pancetta till polenta fritta, spenat och uva fragola (söta druvor) Nötens naturliga sötma fungerar väl till småfågel, som jagas flitigt i toscana men sällan här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.