potatis medkarameliserad lök och tryffeloja. Placera revbenspjällen i en ugnsfastform, slå på marinaden och stek i ugnen 1,5-2 timmar tills köttet är mört. 1 stor gul lök, i ringarpotatis, gärna en röd sort så som Cherie eller Cecilenågra stänk tryffeloja(ganska mycket)matoljasalt,pepparBlanda potatis och lök i en ugnsfast form tillsammans med olja, tyffeloja,salt och peppar. Baka i ugnen i 40-60 minuter (tillsammans med köttet)tills löken är fint karameliserad
Blanda nötfärsen med senap och vatten i en bunke. Värm stekpannan till medeltemperatur. Lägg över burgarna på ett ugnssäkert fat och låt de steka klart i ugnen
Servera med stekt lök, lingonsylt och gräddsås. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
salt och malen vitpeppar efter smak. Vispa ihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmen och lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt
Halvera citronen och lägg halvorna med fruktköttet upp bredvid gulbetorna. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på blendern under tiden du mixar
Skiva purjolök, röd lök och gul lök och lägg ner i en kastrull. Att göra bullarna med blomkålsmos gick riktigt bra och smeten blev förvånansvärt lätthanterlig i stekpannan
Vinet är gjort på de gröna druvorna Grenache Blanc och Roussanne. Den härliga fruktiga syran passar så gott tillsammans med de feta oliverna och de örtiga tonerna funkar fint med lagerbladets blommiga ton
Skala och skiva löken. Häll mjölet och ströbrödet i två andra djupa tallrikar. Vänd sillfiléerna i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd
Och potatismoset måste smaksättas med smör och muskotnöt. Dock kan jag säga att det inte är varje dag man ser det i en italiensk matvarubutik, så det var en självklarhet att de fick följa med hem
Klä en ugnsform med folie och pensla med olivolja. Tillsätt potatisen och ställ åt sidan. Stjälp upp tortillian och skär i mindre bitar, servera med en sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.