1 Lägg
kycklingen i en oljad ugnssäker form. Gnid in kycklingen med olivolja, salt, peppar, vitlök och timjan.
1 Tvätta
och skär apelsinen i bitar. Lägg apelsinbitar, druvor och vitlöksklyftor i formen. Ringla över apelsinsaften och buljongen.
1 Sätt
fatet i nedre delen av ugnen och baka kycklingen ca 35 minuter eller till cirka 70 grader innertemperatur, använd köttermometer. Rör om kyckling och frukt ett par gånger under tiden.
Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten. Lägg dem i en ugnssäker form & toppa med kalkon. Blanda fänkål, schalottenlök, äpple, apelsin, zest och saft i en skål
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsinoch saffran, och oj vad goda de blev
Medapelsinbottnaroch dulce de leche. Fortsätt med ytterligare en fjärdedel och rör sedan ner resten. Rör försiktigt ner ungefär en fjärdedel av äggvitorna i smeten för att lätta upp smeten innan du fortsätter med resten av äggvitan – då stannar luften kvar i äggvitorna
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.