Chèvregratäng med brysselkål


mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 nät färsk brysselkål, cirka 400 g

  • 1100 g chèvre

  • 12 dl lätt crème fraiche

  • 11 citron, rivet skal

  • 11 msk torkad timjan

  • 11 klyfta vitlök
  • 1
 salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och koka brysselkålen cirka 5 minuter. Häll av vattnet och lägg kålen i en eldfast smord form.
  • 1
 Mosa osten med crème fraiche, blanda i citronskal, spar lite till dekoration. Rör i timjan och pressa i vitlök. Salta och peppra.

  • 1 Blanda gratängsmeten med kålen lite lätt i formen. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.