Honungsglaserad brysselkål är både nyttigt och gott och kan ätas utan dåligt samvete. Tycker du brysselkål är så där halv-gott så tycker jag att det här är värt att prova
Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze
I mitt recept på rostadbrysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
300 g brysselkål. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta pumpan. Rosta den i mitten av ugnen ca 25 min. Lägg undan 4 fina klyftor för 4 port och krossa resten tillsammans med crème fraiche och citronskal
300 g brysselkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa 1 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche rivet skal av 1 citron 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt 50 g hackad mandel 300 g brysselkål
Servera brysselkålen med rostad mandel, skivad rödlök, smulad fetaost och olivolja. Du behöverBrysselkålMandel, skaladRödlökFetaostOlivoljaGör såhärSkölj brysselkålen och plocka bort fula blad
Stekt brysselkål med majonnäs och rostade hasselnötter Du lagar den här rätten i tre steg. Ansa brysselkålen och koka dem hastigt i saltat vatten (får inte koka igenom)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.