Jag älskar det mesta med brysselkål, så det var lite av en självklarhet att vi skulle laga den här rätten till vår adventsmiddag när jag hittade receptet i ett nummer av Mer Smak för några veckor sedan
Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Om du tycker om kål så måste du prova att ugnsrosta brysselkål. Denna gången gjorde jag brysselkålen hela, men nästa gång ska jag halvera dem och lägga i marinad ett tag
Brysselkål är verkligen underskattat. Under min uppväxt gillade jag verkligen inte brysselkål och kunde inte förstå varför det skulle serveras på julbordet
UgnsrostadBrysselkål, är det verkligen gott det. Brysselkål. Glöm bort mellanstadiets grådassiga och sönderkokta brysselkål, för det här handlar om något helt annat
Lägg brysselkål och svartrot i en ugnsfast form och häll på 4 msk. Rosta i ugn tills brysselkålen blivit gyllenbrun och svartroten blivit mjuk, det tar 20-25 min. 250 g brysselkål delade på mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.