Krämig, len och smakrik vegansk ceasardressing. Related Ceasardressing (vegan, raw). Jag älskar att använda mig av blötlagda cashewnötter i desserter eftersom att konsistensen när de mixas blir så gräddig och mjuk
Bjuder här på ett recept på en god ceasardressing. 1 msk pressad citron1 äggula1 tsk dijonsenap1 tsk worcestershiresås4 sardeller, finhackade1 pressad vitlöksklyfta1 dl finriven parmesanost2 dl olja, neutral smak1 dl majonnäs (hemmagjord eller annan som inte smakar starkt av vinäger, tvi)Blanda allt utom olja, ost och majonnäs
Hacka sardellerna fint och lägg dem i en skål tillsammans med äggulor, vinäger, vitlök och senap. Här bjuder jag på mitt bästa recept på ceasardressing
Jag gör en egen variant utansardeller och har följande ingredienser i min dressing. 1,5 dl olivolja 1 äggula 1 dl riven permesanost 1,5 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap
Romansalladen blandas med Ceasardressingen. När värmen kommer är salta sardeller med kapris perfekt, titta gärna efter de som är inlagda i en glasburk istället för konserv, de är oftast mjukare och mjällare i sin konsistens, så att de nästan smälter på tungan
Mixa med mixerstav äggulor, sardeller, vitlök, senap, vinäger, citron. Tidigare idag så fick ni den kompletta Ceasarsalladen, men det finns massor med varianter av Ceasardressing, här några av mina favoriter
Ceasardressing. 3-4 dl finriven parmesanost1 tsk sojasås1 klyfta vitlök (pressad)några droppar tabascosalt och peppar(vill man så kan man mixa i ett par sardeller för mer sälta och smak)Blanda alla ingredienserna och låt stå ett par timmar innan servering
Självklart kan du ha vad du vill på din pizza men jag tipsar om Sardellerna i receptet nedan. (Receptet går att dela till ½ för mindre mängd)50g Jäst, färsk5dl Kallt vatten12-14dl Vetemjöl Special1dl Olivolja1tsk Salt4dl Tomatsås (Vi kokade ihop 2tetrapack passerade tomater med en tetrapack krossade tomater med chili samt ½dl Olivolja och 2st Vitlöksklyftor)1st Burk, ca 20st filer Sardeller20st Kalamataoliver2st Rödlökar i skivor200g Fårost1st Kruka färsk Basilka½dl Olivolja till pensling av kanternaTorkad OreganoSåhär kan man göra
En vegansk ceasardressing - full av protein och nyttigheter och ingen olja behövs. Jag gjorde ingen klassisk ceasarsallad, utan tillsatte ingredienser utefter vad jag gillar
Jag älskar parmesan och denna enkla variant av kall sås som påminner om ceasardressing men är utan ägg med riven parmesan i är väldigt god till kycklingsallad
Sätt ugnen på 225°C. Vänd potatisarna i olivolja i en ugnssäker form eller på plåt. Salta och peppra. Stek mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 25 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.