Som tillbehör serverade jag grillade limehalvor (samma lime som skalet till fisken kom från), att grilla dem gör att saften från limen blir lite sötare och man får även ut mer saft från limen när den är varm
Lägg upp de grillade kotletterma på varmatalrikaroch lägg de varmagrönsakerna ovanpå. Åter på Åland njuter vi av en av årets första riktiga sommardagar med solsken, grönska, mycket fågelsång och en svag bris från östersjön
Pastasåsen får smak av en burk marinerad grillad paprika. kyckling i stället för nötkött, eller ät pastan vegetariskt med bara såsen ochgrönsaker du gillar
Blanda med creme fraiche och gräddfil. Smaka av med salt. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost
Servera medgrilladegrönsakeroch aioli. Mixa oljan tillsammans med örterna så den blir riktigt grön. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Häll över dem på ett fat, gärna nära spisen så de hålls något varma. Extra gott blir det om man toppar med en eller två hoprullade skivor lufttorkad skinka på varje tallrik och dekorerar slutligen med några blad ruccola
Stek sparris, haricoverts, lök och vitlök i smör,salta och peppra. KamutveteSparrisHaricovertsEn gul lökMajsEn vitlöksklyfta,pressadSmör att steka iKoka kamutvetet enligt anvisning på paketet
I lördags marinerade jag lite karré och spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Är det inte galet vad gott det är med grillat, speciellt när kvällssolen värmer en aprilkväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.