Det går lika bra att använda sig av prosciutto eller bresalo till carpaccion. För att jag är fixerad vid kontrasten mellan sött och salt gjorde jag en toast bredvid med en marmelad gjord på torkade aprikoser
Skala dem och skär dem riktigt tunnt med en mandolin. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Skala kålrabbin och skiva den tunnt, gärna med mandolin. Kålrabbi, denna goda lilla klump som oftast ligger förpackad på konstigt sätt i vacumpåsar och elände på ica
Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Päroncarpaccio. Resterande chokladsmet blandas ihop med valnötter och marshmallows. Ta ur terrinen ur formen och skiva den frysta terrinen i tunna ”carpaccioskivor”
Carpacciopå päron med chokladbrowniePortioner. Päroncarpaccio. Sorbet på päron och ingefära. Resterande chokladsmet blandas ihop med valnötter och marshmallows
Carpacciopå hälleflundra med grönsakstimbal och sås på gröna ärtorPortioner. Skär hälleflundran i tunna skivor och lägg ut i en cirkel på tallriken, pensla med olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.