Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Blomkål innehåller massvis med antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler, medanbönorna tillför kroppen mycket vegetabiliskt protein och även de fibrer, mineraler och antioxidanter
Mortla saffran en kort stund tillsamman med lite av sockret. Skållad mandel kan du göra själv genom att koka sötmandel någon minut och sedan trycka av skalet på dem
Smaka på köttet, är det inte färdigkokt, så fortsätt kokningen och späd eventuellt med mer buljong. Lägg på skalade och slantade morötter samt strimlad purjo
Efteråt kom jag på att det nog hade varit gott med lite gul lök i också, att grovhacka och fräsa lite lätt innan den blandas med det andra i kastrullen med röran
Jag har faktiskt de senaste månaderna börjat äta alltmer knäckebröd och rågbröd och förutom favoritpåläggen avokado och skivat ägg så är det fantastiskt trevligt med en god röra
En helt vanlig tomatsoppa kanske kan kännas lite "torftig" dock, men det råder man bort på ganska lätt antingen genom att servera den över det traditionella riset, eller som jag gärna brukar göra - göra den lite matigare med hjälp av vitabönor och korv
Det ska bli en smet som du lätt sedan brer ut på plåten. 1 Blötlägg ca 7 dl vitabönor i rikligt med vatten i minst 12 timmar. 2 Koka bönorna i nytt vatten i en timme. 3 Sätt ugnen på 200 grader. 5 Häll av vattnet och mixa bönorna i en mixer eller med en stavmixer tills det blir ett mjöl. 6 Blanda filmjölken med äggen i en separat bunke. 7 Blanda de torra ingredienserna medmed bönmjölet. 9 Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla med lite olivolja om du vill men behövs inte. 11 Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den inte ä kletig längre, känn med en potatissticka. 7 dl vitabönor, kokta
Värm oljan i en gryta och fräs löken mjuk på svag värme utan att bryna den. Häll av kokvattnet från bönorna, använd ev lite för att späda tomatsåsen med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.