Valet föll på grekiska bönor från en kokbok som heter 'Mellan hjortron och oliver' av Tessa Kiros. Jag var lite sugen på grekisk mat och letade därför i mina kokböcker efter ett passande recept att inspireras av
Relaterat Bönor i kokosmjölk. 1 pkt svarta bönor. 1 pkt kidneybönor. 1 pkt svarta bönor. 1 pkt kidneybönor. Rotade i skåp och lådor till kvällens middag och hittade lite av varje
Idag gjorde jag en sån där egenpåhittad grej igen, men den blev faktiskt helt ok. Bönor är bra grejer. Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiska grytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Det är likadant med ryska piroger, sill på japanskt vis eller fisk pågrekisktvis. Nej, bönorpå bretonskt vis är en välkänd polsk maträtt, som är typisk bar- och snabbmat - särskilt uppskattad med ett glas kall öl till
Här har det i alla fall varit lite vitt på marken nu ett tag och nu i natt har det fallit lite till. Känns rätt avlägset med sommarsemester men vis av erfarenhet
TipsBlanda ner en burk stora vita bönor efter gräddningen, så räcker rätten till ännu fler. Krydda med örtsalt, peppar och vitlök, ringla på olja eller lägg i smörklickar, rör om
Att laga, och äta, mer vegetariskt är ett utmärkt sätt att hålla nere på matkostnaderna utan att behöva kompromissa med vare sig variationsrikedomen eller smaken
vita bönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
vita bönor, torkade. Lägg bönorna i blöt över natten. Häll av och lägg bönorna i en kastrull. Tillsätt salt, olivolja och din kryddning och sjud försiktigt tills bönorna mjuknat rakt igenom
Dagens lunch går pågrekiskt tema. Det känns som att jag behöver lite variation i alla julsmaker just nu så jag hoppas denna grekiska pyttipanna ska ge just det
Koka pastan enligt anvisningenpå förpackningen. Strimla salladen, dela tomaterna och skiva rödlöken. Servera pastan med salladen, tomaterna, löken, oliverna, smulad fetaost, olivolja och basilika
Hon har alltid älskat att resa, så då passade vi på att åka alla tre, för en gångs skull. De har verkligen mycket gott att välja på i det Grekiska köket, det är enkel mat men med bra råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.