Ingredienser till MurghMakhani. • 5-6 gröna kardemummapods, knacka dom lite. • 2-3 gröna chilis. • 3-4msk tomatpure. • 2-3msk honung. I några matskedar ghee, fräs på kanel, nejlikor, kardemumma i kanske 20-30 sekunder. Tillsätt kyckling tikkan och låt koka in i såsen under kanske 5-10 minuter. 5-6 gröna kardemummapods, knacka dom lite. 2-3 gröna chilis. 3-4msk tomatpure. 2-3msk honung
), fru M beställer det alltid när vi har glädjen av att besöka en indisk restaurang - vilket inte händer så fasligt ofta tyvärr - medan herr M nästan alltid väljer Vindaloo
-). Hursomhelst så har jag idag gjort ännu en rätt i min CrocPot och det blev Butterchicken och den kvalade helt klart in här på bloggen, smakrik och god rätt
In a large skillet, add oil and heat on medium-high heat. När vi var på Bali i oktober åt vi på en Indisk restaurang så god dal makhani att jag ville testa att göra den hemma också
Kycklingen marineras i starkt orange-röd tandooriyogurt. Sätt ugnen på 200 och grilla i ugnen ca 15-20 minuter till de fått fin färg. ca 15-20 minuter till
När bönorna är kokta, efter 45-60 min, är det dags att mosa ungefär en tredjedel av dem. Låt grytan sjuda ihop alla smaker i 5-10 min. 2 chili finhackad (färsk eller torkad, grön eller röd, het eller mild - det är upp till dig)
Ingredienser till Achari Murgh. • 6-800gram kyckling med ben, eller lårfilé. • 2-3msk tomatpuré. • 2-3msk vitlöks och ingefärspasta. 6-800gram kyckling med ben, eller lårfilé. 2-3msk tomatpuré. 2-3msk vitlöks och ingefärspasta
Jag köpte urbenat kalkonlår men det går lika bra med kycklinglår, fläsk- eller lammgrytbitar. En del kryddor har också fått åka med hemifrån, i den här grytan passade en indisk, ekologisk kryddblandning från Spicemaster, Murgh makani
tikka masala, madras, makhani och så korma som jag provade idag. Till fyra normalportioner10-12 potatisar, ca 1 kg i klyftor (rå eller kokt)1 röd paprika i strimlor1 gul paprika i strimlor1,5 msk olivolja100 g haricot verts, sockerärtor, sugarsnaps eller gröna bönor - välj själv. 2 burkar indisk sås korma (700 g)1 påse babyspenat (65-80 g)Salt1 dryg dl salta cashewnötter. 10-12 potatisar. 65-80 g
Servera gärna med Indisk Butterchicken. Knåda degen i 2-3 minuter på mjölat bord. Värm en plåt i ugnen och grädda sedan 1-2 bröd i taget. Efter 2-3 minuter ska de få färg och bli luftig
Butter chicken (nej inte någon butter kyckling - smörkyckling) eller MurghMakhani som det heter i hemlandet Indien, är något vi lagat till förut och som vi garanterat kommer att laga till många fler gånger
1tsk murghmakhani från spicemaster. Höj värmen till medelvärme, lägg i kycklingen, murghmakhani, salt, peppar och låt fräsa 8 minuter, rör om då och då. 1tsk murghmakhani från spicemaster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.