För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Servera med skalade räkoroch avokado. Koka 2 dl bulgurmed 4 dl vatten. Tillsätt 1 fin hackad lök och 1/3 zucchini, tärnad och låt sjuda tills allt är mjukt. Smaksätt med cayenne peppar, 1 hackad vitlöksklyfta och 1/3 färsk limejuice. 2 dl bulgur
Genom att koka quinoan ochbulguret direkt i tomatsåsen får du ett väldigt saftig och smakrik kolhydratskälla som inte kräver någon extra sås om du inte önskar det
Koka upp vatten till bulgur enligt anvisningarna, tillsätt kryddorna i vattnet och koka upp. Bulgur. Tärna grönsakernaoch stek på medelhög värme i matolja och krossade chili flakes
Woka snabbt räkornamedgrönsakernaoch lägg sist i couscousen. Blanda väl och smaka av med salt. När allt är varmt blandas avokadon med limesaft i rätten
Servera quorngrytan medbulguroch lättkokta grönsaker. Koka bulgur efter anvisning på förpackningen. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs paprika, purjo och vitlök tills det mjuknar en aning
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.