Något jag aldrig har ätit är Brylépudding/crème caramelle. Jag vet inte varför. Det är liksom inte varit något jag fått för mig att göra själv och om jag är på restaurang och det finns en dessertmeny så brukar det alltid vara något annat som låter mer fantastiskt
Vispa ägg och 6 msk socker poröst med elvisp. Koka upp mjölken och drag åt sidan. Vispa ner het mjölk, kaffe, kakao, rom och finkrossade amarettikakor i äggsmeten
Det här var pulvervarianten. Men den blev vacker att titta på och smakade gott också. Crème caramel på franska, flan på spanska och brylépudding på svenska
Panna cotta (ca 4-6 portioner). Använd silikonformar eller aluminiumformar om du vill frysa panna Cottan och servera den "upp och ner" så att vaniljen kommer överst
Saffransbrödpudding. 2 december 2015 @ 21. 46. Update. En brödpudding ska vara ganska platt, ca 3 cm hög, mina puddingar blev något högre, både den lilla och den stora, och det blir lite mastigt att skära ut en bit med skeden, så rekommenderar att man inte gör en för hög pudding
Crème brûlée, ”bränd grädde” på franska, inte att förväxla med Crème caramel (brylépudding), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, äggulor, grädde, mjölk och vanilj
Jag älskade chokladpudding, brylepudding eller marängsviss. Med anledning av en nära förestående födelsedag (jag säger inte vems) tänkte jag baka en mumsig tårta som dessert, efter grillningen
Ikväll har jag gjort kalvdans. Jag gjorde kalvdans på jobbet härom veckan också vilket var väldigt poppis bland gästerna, men så hann jag retligt nog aldrig smaka den själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.