Att bjuda på tacokväll.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 stycken ramekinformar
  • 3 dl mjölk 3%
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 msk riven kokos
  • 2 lime
  • 1½ dl råsocker eller farinsocker till karamellisering
  • 4 port
  • 800 g färs (vi har alltid oxfärs men det är upp till er vad ni väljer)
  • 1 påse tacokryddor
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 liten gul lök, fint hackad
  • 5 dl crème fraiche
  • 1 paket Philadephiaost naturell
  • riven ost
  • 15 minuter Servera med nachocips, guacamole och grönsaker
  • Guacamole
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 10 cm purjolök eller salladslök, fint hackad
  • 1 stor tomat, hackad
  • sambal oelek eller tabascosås efter eget tycke och smak
  • 2 msk finhackade korianderblad eller 1 krm torkad koriander
  • 2 avokados
  • 2 msk pressad limejuice
  • salt
  • Rör samman matlagningsyoghurt och crème fraiche.
  • Blanda ner tomat, lök, koriander och droppa i jalapenosåsen.
  • Gröp ur och mosa avokadon grovt, det ska vara lite bitar i den.
  • Pressa limen över avokadomoset och vänd sedan ner det i tomatröran.
  • Smaka av med salt och eventuellt mer lime och sambal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.