En variant på bruschetta - eller en toast - med salt getostoch söta körsbärstomater. Spara saften som bildats i en skål och blanda den med vinäger och hackad persilja
Smula sedan på lite getostoch hyvla zuccini med osthyvel så även de täcker köttfärsen ochsvampen. När jag gick hem i fredags och funderade på vad jag skulle göra med min helg kom jag fram till att jag var sugen efter att laga mat
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar
Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. De går att äta kalla och har man en eld att tillgå värms de lätt med lite folie omkring
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Fördela på brödskivorna och droppa över lite créma di balsamico eller balsamvinäger. 1Salt och nymalen svartpeppar. 1Créma di balsamico eller balsamvinägerGnid in bröden med vitlök och olivolja. 1Skär tomaterna och mozzarellan i mindre bitar och grovhacka basilikan. 1Blanda samman i en skål och smaka av med salt och peppar
Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat ochmed kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Lägg på ett till lager plattor och toppa medsvampröra. (om du lagar med färsk svamp så. i helgen och något mumsigt ska lagas (om jag kan lyckas med det)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.