Rustique Råg är ett naturligt mjöl helt utan tillsatser. Används med fördel som inblandningsmjöl ihop med Rustique Vete och ger då ett luftigare, och mer smakrikt, resultat vid bak av till exempel baguetter eller surdegsbröd
Nyttiga Frukostfrallor ( utanvetemjöl ). Går man till gymmet en gång i veckan och lyfter lite det man känner för utan att riktigt ha något mål eller ko
Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. 4-5 dl eller ca 240- 300 g finax naturligt glutenfri Mjölmix. De som inte har Gluten byter ut mjölmixen till 5 dl vetmjöl special
Jag använde ingen degmaskin utan använde mig av den där vila/vika-metoden som jag ofta använder. Jag bakade ett och samma bröd med två olika sorters vetemjöl
Det här långa brödet bakade jag härom dagen på rågsurdeg, vetemjöl och kamutvete. När jag började intressera mig för bröd för några år sedan bakade jag mycket ur Riddarbageriets bröd, och en favoriter i den boken var ett bröd som heter Kamut Grande
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Häll ut degen på väl mjölad arbetsyta. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. (jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Mät upp mjölet i en skål och tillsätt salt. Låt bröden svalna under duk. Det här behövs till 8 bröd. 4 dl vetemjöl. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Relaterade 4 dl vetemjöl
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet. )/Åsa 2 dl majsmjöl
Jag använder just nu Ramlösa Kvarns mjölsorter mycket. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.