Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Alla recept är gluten- och mejerifria. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Sesam- eller solrosfrön (kan uteslutas). Sesam- eller solrosfrön (kan uteslutas). 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn). Ca 9-10 dl vetemjöl special. Forma degen till 2 limpor- lägg dem i en brödform eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 15 min på 225°, sänk sedan värmen till 175° och låt dem bakas i ytterligare 25-30 min, brödet i långpannan kan behöva lite kortare tillagningstid än limporna. 1 dl havre- eller vetekli (kan bytas ut mot havregryn). Ca 9-10 dl vetemjöl special
2 msk olja (gärna raps- eller olivolja). 2 msk olja (gärna raps- eller olivolja). Maximalt lyxig helgfrukost och en doft av nybakat som dröjer sig kvar i huset hela dagen – Finns det ett bättre sätt att börja dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.